dimarts, 23 de febrer del 2016

SORTIDA al MUSEU, Exposició de l'Escola d'ARTS i OFICIS de Mataró.



El dijous 18 de Febrer  varem anar a visitar l'exposició del Museu de Can Serras, al darrera de l'Ajuntament.
Erem 48 entre acompanyants i residents i varem poder gaudir de les explicacions d'un guia tot i que entre el nostre grup hi havia alguns dels avis i àvies que hi havien treballat durant molts anys i van poder explicar-nos de primera má la seva experiència.
Ara us farem uns 5 cèntims del què va ser l'escola d'Arts i Oficis (1886 – 1960).

L'edifici de l'Escola dissenyat per l'arquitecte Emili Cabanyes ocupava tres cases de cós de La Fleca, al Carreró. Des de l'inici es va aplicar un pla d'estudis innovador i progressista de caràcter tècnic, general i artístic adreçat als treballadors per cobrir les necessitats de la indústria i la construcció.
S'impartia clases de música i belles arts i de formació professional: ensenyament bàsic, física i química, comerç, mecànica, construcció, tall i confecció, etc. A més, va allotjar la Biblioteca Pública fins al 1929, quan es va crear la Biblioteca Popular de la Caixa d'Estalvis, i el Museu de la ciutat fins al 1942, que s'establí a Can Serra.

La mostra fa una evolució cronològica de l'Escola d'Arts i Oficis i del seu paper a la ciutat, que es podrà veure a partir de documents i objectes originals. A més recull treballs dels antics alumnes de l'Escola, i un vídeo amb entrevistes, que gràcies a la  Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran de l'Ajuntament de Mataró han fet possible aquest projecte.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada