dijous, 21 d’abril del 2016

DESCOBRIM MATARORUTES I VISITES DE MATARO

Vine a Mataró, una ciutat mediterrània, activa, fidel amb la seva història i la cultura. Vine i coneixeràs les seves platges, parcs i muntanyes, gaudiràs de la seva cultura i de les seves tradicions, trobaràs una gran oferta comercial i tradicionals mercats propis del Mediterrani i descobriràs un patrimoni cultural sorprenent: les restes d'Iluro i vil·les romanes, el magnífic conjunt barroc dels Dolors a la Basílica de Santa Maria, les joies del modernisme, com la Casa Coll i Regàs i la Nau Gaudí.

Mataró, quina descoberta!


 

Ruta Patrimonial
Mataró és una ciutat plena d'història i rica en patrimoni. El recorregut de la ruta audioguiada us permetrá descobrir al vostre aire i el cinc idiomes diferents (català, castellà, anglès, francès i rus) l'empremta dels romans, les restes de les muralles, l'encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i  l'arquitectura modernista de Puig i Cadafalch, així com també  la primera obra d'Antoni Gaudí: la nau de blanqueig de cotó coneguda com la Nau Gaudí.

MATARO UN PASSEIG PER LA HISTORIA

Descobreix Mataró fent un tast per la seva història a través d'anècdotes i lectures, tot passejant pels seus carrers, edificis i places i gaudint dels seus racons més singulars.


MIQUEL BIADA, EL PRIMER FERROCARRIL

Un recorregut guiat que permet visitar els escenaris relacionats amb la vida de Miquel Biada a la ciutat i per aproximar-se a la seva època i a la revolució que va significar l'arribada del tren. La ruta s'inicia a l'Ajuntament de Mataró amb la visita a la galeria dels il-lustres, passa per la seva casa natal, la plaça de Santa Maria, la Riera fins arribar a la plaça de Miquel Biada.


EL MODERNISME A MATARO

Passejant per la ciutad descobrireu, entre d'altres, la casa natal de Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle i enguany, com a novetat, la capella del        Sagrament a la Basílica de Santa Maria. També podreu descobrir la primera obra de l'arquitecte Antoni Gaudí: la Cooperativa la Obrera Mataronense, coneguda com la Nau Gaudí.CASA NATAL DE PUIG I CADAFALCH


PLAÇA GRAN
 

EL TRIANGLE MODERNISTA DEL MARESME

Puig i Cadafalch, Gaudí i Domènech i Montaner
El modernisme de Mataró i Canet de Mar.
Ruta guiada que permet descobrir les principals obres dels arquitectes que més van influir en l'arquitectura modernista de la comarca: a Mataró la Casa Coll i Regàs de Josep Puig i Cadafalch i la nau de blanqueig de cotó i primera obra de l'insigne arquitecte Antoni Gaudí, a  Canet de Mar , la Casa Museu de Domènech i Montaner, entre d'altres.CASA COLL I REGÀS
 CASA MUSEU DE DOMÈNECH I MONTANER CANET DE MAR
 

CA L'ARENAS.  CENTRE D'ART DEL MUSEU DE MATARO.

Ruta Patrimonial
Mataró és una ciutat plena d'història i rica en patrimoni. El recorregut de la ruta audioguiada us permetrá descobrir al vostre aire i el cinc idiomes diferents (català, castellà, anglès, francès i rus) l'empremta dels romans, les restes de les muralles, l'encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i  l'arquitectura modernista de Puig i Cadafalch, així com també  la primera obra d'Antoni Gaudí: la nau de blanqueig de cotó coneguda com la Nau Gaudí.


Salve Iluro.
La ciutat romana a través dels sentits

La millor manera de viatjar en el temps és a través dels sentits. Tot passejant coneixereu la Mataró romana i els nombrosos vestigis arqueològics que la ciutat d'iluro ofereix: observarem , escoltarem, olorarem, degustarem i tocarem textures i elements per endinsarnos de ple en  l'època romana.

VIL-LA ROMANA DE TORRE LLAUDER

Us proposem una visita guiada a les restes de les dependències senyorials d'una vil-la romana. Coneixereu com eren algunes de les parts d'aquesta vil-la: el distribuïdor o atri, la sala  principal, una part del pati interior amb amb les restes de les columnes del peristil, la cambra d'aire calent del sistema hipocaust, els banys, les latrines i les clavegueres, així com les novetats de les darreres excavacions arqueològiques
EL MODERNISME A MATARO

Passejant per la ciutad descobrireu, entre d'altres, la casa natal de Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle i enguany, com a novetat, la capella del        Sagrament a la Basílica de Santa Maria. També podreu descobrir la primera obra de l'arquitecte Antoni Gaudí: la Cooperativa la Obrera Mataronense, coneguda com la Nau Gaudí.
CASA NATAL DE PUIG I CADAFALCH
CAN MARFÀ. GÈNERE DE PUNT. MUSEU DE MATARO

Mataró, capital del gènere de punt, és l'exposició de referéncia de la nova extensió del Museu de Mataró ubicada a la nau petita de Can Marfà, que explica, des d'una perspectiva pluridisciplinar, el  passat, present i futur de la indústria del gènere de punt a Mataró i a Catalunya. A la mostra hi podem trobar més d'un centenar d'objectes de la col-lecció Jaume Vilaseca, una de les més importants de l'Estat quant al sector del gènere de punt (maquinària, indumentària, publicitat, eines i documents).SALES D'EXPOSICIONS DE CAN PALAUET

Les sales d'exposicions ocupen la planta baixa de l'edifici de Can Palauet, l s'hi programen durant tot l'any exposicions d'art contemporani. Hi tenen cabuda els projectes d'artistes visuals actuals i d'altres esposicions fruits de la col-laboració amb d'altres administracions, sales d'art i col-lectius d'arreu. També s'hi exhibeixen exposicions de diverses temàtiques rellevants per la ciutat.

CAN SERRA. MUSEU DE MATARÓ

Visita guiada de la mostra permanent del Museu de Mataró relacionada amb la història de la ciutat, que engloba des de l'època romana fins a temps medievals i moderns amb l'exposició Mataró, ciutat mediterrània.COL-LECCIÓ BASSAT. ART CONTEMPORANI DE CATALUNYA.  NAU GAUDÍ

L'any 1883 Antoni Gaudí va construir la seva primera obra i ho va fer a Mataró per encàrrec de la Sociedad Cooperativa la Obrera Mataronense. La Nau Gaudí no solament és la primera obra del gran arquitecte sinó que també és un manifest de la seva  manera d'entendre l'arquitectura així com una obra pionera en el seu concepte i en la manera de ser construïda. Des de l'any 2010 aquesta antiga nau de blanqueix de cotó acull la Col-lecció Bassat d'Art Contemporani de Catalunya, una col-lecció única que consisteix un del fons més representatius de l'art català de la segona meitat del segle XX.
CASA CAPELL,  ESPAI PER A LA SOSTENIBILITAT

A la Casa Capell treballem per millorar la nostra ciutat i el món on vivim, fent-lo més sostenible. Per això oferim visites guiades, tallers pràctics, recursos en préstec opcions alternatives, xerrades, audiovisuals, assessorament i informació sobre energia, aigua, residus i recursos, mobilitat, atmosfera, territori i biodiversitat, consum responsable.SORTIDA ALS FORTINS DE MATARO

Us convidem a descobrir uns elements del nostre litoral que formen part de la memòria històrica de la ciutat: els fortins. Desenvolupats durant la Guerra Civil tenien una funció molt concreta, eren utilitzats com a forma de defensa i guaita de possibles incursions.


VISITA GUIADA A LES INSTAL-LACIONS DEL TECNOCAMPUS

Visita guiada al parc científic i de la innovació TecnoCampus que us permetrà conèixer entre d'altres, les instal-lacions universitàries, la incubadora d'empreses i el centre de congressos.

RECORREGUT PELS PUNT HISTÒRICS DE MATARO DURANT LA GUERRA CIVIL

Amb aquest recorregut es vol donar a conèixer com era el Mataró  d'abans i recordar aspectes importants que van passar durant la Guerra Civil a través dels coneixements dels membres de la Comissió  de la Memòria Històrica de la Gent Gran.

LA PRESÓ


PASSEJADA PELS TEATRES DE MATARO AL SEGLE XIX

Itinerari urbà que ens transporta als llocs on hi havia hagut teatres com el Principal, l'Euterpe, el Talia, el Prado, la Constància o als dels casinos com el Fènix o el Centre Catòlic. La passejada reviu l'ambient cultural del Mataró del segle XIX; els autors, les obres i els actors del  Romanticisme i la Renaixença.

TEATRE CLAVE

TRES SEGLES DE NEULERS A MATARO

Casa Graupera, mestres naulers des de 1885, ofereixen diferents propostes d'itinerari pel seu establiment, des d'una visita amb demostració i tast, fins a una altra de més complerta amb visita als obradors de neules i xocolata amb degustació, en tots els casos podreu descobrir des dels orígens de la neula fins a les últimes innovacions en l'ofici de neuler.

RUTES ACTIVES AMB BICICLETA PER MATARO

Descobriu la ciutat de Mataró, el seu front marítim o les seves muntanyes damunt d'una bicicleta; us facilitem tot el que pugueu necessitar: les bicicletes, la ruta i l'aparell GPS si ho feu pel vostre compte o un guia acompanyant si ho preferiu, l'assegurança d'accidents,...

Si voleu us dissenyem una ruta especial a la vostra mida.
- La ciutat (1 h)
- Les hortes  i les platges (2 h)
- Les muntanyes (3 h)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada