dijous, 1 de desembre del 2016

EXPOSICIÓ 100 ANYS DE PASTORETS


Aquest novembre la sortida que hem fet ha sigut al Museu can serra on hi ha l'exposició de 100 anys de pastorets
Els pastorets de Mataró, reconeguts com a patrimoni cultural de la ciutat, són una de les tradicions més emblemátiques de casa nostra.
Es celebren els 100 anys de la primera representació, la seva evolució i renovació ha estat constant. A l'exposició s'hi poden veure vvestuaris, escenografies, com es preparen pr dins, fotografies i vídeos de diferents époques ; la lluna, la lluna que ha fet embaladir a un munt d'infants de la nostra ciutat.
Un retrat d'en Ramon Pamies ens fa tornar als origens del manuscrit, l'estel de Nazaret que com molt bé ens ha explicat la nostra guia era un conjunt de temátiques que s'entrellaçaven, el bé i el mal, las históries bíbliques, i l'umor amb els pastorets, personatges tan amblemátics com an Jonás i Mataties.
L'exposició es divideix en una primera part histórica a través de fotografies, documents originals, vestuaris.
En un segon espai es pot veure l'obra des de diferents aspectes a través d'un teatrí d'época, de decorats originals de paper, elements d'atretzo o anregitraments sonors .
300 persones posen en marxa cada any aquesta obra, una cinquantena de telóns de paper, recreacions dramatúrgicas i recursos esceno técnics com la lluna o la baixada als inferns del dimoni ja han fet dels Pastorets un símbol de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada