dijous, 7 de setembre del 2017

BINGO



Algunes teories remontan l'origen d'aquest popular joc d'atzar el temps de la cultura romana, altres ho relaciona a l'antiga Italia, però el cert és que contribueix una de les primeres formes de joc popular.

La història coneguda d'aquest joc es remonta a l'època dels bàrbars i els potentats que cobraven els famosos impostos a diferents pobles de països, nacionals, capitals, entre altres estaments de la societat en èpoques remotes.

El joc en general consistia en integrar en un recipient  diverses boles amb números que representaven a diferents pobles de les diferents potències i sobre la base dels sorteijos els cavallers i soldats feien els cobraments d'or, plata, minerals, joies i altres objectes de valor com a compensació i retribució de la seva sort al ser escollit, en varies ocasions els valors adquirits eren per l'us de construccions i en altres ocasions els utilitzaven per l'alimentació de grans masses d'exèrcit i entre d'altres per combatre conflictes i conquestes.

A la Residència, però ens ho prenem d'una manera mes lúdica.
Diferents tipus de BINGO per variar una mica, de números, música, actors, animals, fruites.
Es tracta de treballar l'atenció, la memòria i la psicomotricitat fina per recordar les cançons, llegir els titols i posar els taps a les caselles.

Sempre esperen el BINGO tradicional de números però la resta de BINGOS també ens fa treballar una mica.

Amb cançons de tota la vida que ens fan recordar vells temps o actors i actrius que ens van fer emocionar. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada