dilluns, 28 de setembre del 2020

ESTIMULACIÓ AMB NINES

La Teràpia amb nines en persones amb demència: el poder de calmar.

Les persones amb demència solen presentar una desorientació bastant marcada, nivells d'angoixa o agitació, deambulació, ansietat, o un malestar que obviament s'ha de subsanar.

Destaca que  el nombre de persones amb demència que es beneficien de l'ús terapeutic de les nines està augmentant. Quan la intervenció s'ha implementat amb èxit, aquesta està associada amb la reducció d'alteracions conductuals, millora de la comunicació, la interacció amb altres, la ingesta d'aliments i el benestar general de la persona amb demència avançada.

Una nina els dóna la possiblitat de cuidar enlloc de sempre ser cuidats, i també una cosa bàsica, d'expressar emocions, és una eina també de comunicació a través de la que la persona amb lleguatge alterat per la progressió de la demència és capaç d'expressar les seves necessitats a través de la nina.

S'insisteix en que es tracta d'un element terapeutic, no d'un joc, ni tampoc a qualsevol persona que presenti un moderat o avançat estat de demència, han de tenir voluntat, mostrar interés per la nina, somriure perquè els motiva. Sempre ha de ser el primer que es respecta.

Infosalus.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada