dimarts, 30 de maig del 2023

NAU GAUDÍ

Gràcies als estudiants de l'escola Lourdes vam poder anar a visitar l'exposició de la Nau Gaudí, la guia ens va explicar com es va construir la Nau i com es va restaurar, i posteriorment ens va fer una explicació de l'exposició que actualment està a la Nau Gaudí.

Vam disfrutar d'una tarda molt agradable.


NAU GAUDÍ

L’any 2023 commemora el centenari del naixement del matrimoni d’artistes Albert Ràfols Casamada i Maria Girona Benet. L’exposició “Ràfols Casamada. Obres de la col·lecció Bassat”, organitzada pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, és el tret de sortida a les activitats organitzades amb motiu d’aquesta efemèride.

Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923-2009), és un dels artistes catalans més destacats de la segona meitat del segle XX. A través d’aquesta mostra, se’ns dona l’oportunitat de contemplar de primera mà una de les col·leccions més completes –en diversitat i en nombre– pel que fa a l’obra de l’artista. 

Ràfols Casamada és l’artista més ben representat en la col·lecció Bassat. L’amistat entre pintor i col·leccionista i la profunda admiració per la seva obra, han fet que, al llarg dels anys, s’hagi aplegat una mostra més que significativa del seu quefer pictòric. Així doncs, podem repassar, de cap a cap, cada una de les seves etapes artístiques, des dels darrers anys de la dècada dels quaranta, fins les últimes obres, pintades durant els primers anys del nou mil·lenni. A grans trets, ens permet sobrevolar la seva trajectòria plàstica o, si més no, fer patent l’evolució formal i conceptual de la seva pintura que no deixa de ser un aprofundiment constant al voltant d’uns mateixos conceptes, d’unes mateixes inquietuds i preocupacions formals i conceptuals. 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada