divendres, 2 de desembre del 2022

SORTIDA AL MUSEU

 Hem recuperat les sortides culturals, I hem començat amb l'any internacional del vidre. Una visita molt interessant que el guia del Museu Can Serra ens va saber transmetre amb molta passió.

"Les col·leccions de vidre del Museu es nodreixen en gran manera de les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la ciutat i al seu territori, des dels anys seixanta fins avui. També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró, l’any 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces de gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani.

La proposta es desplega en quatre àmbits temàtics i cronològics

La revolució del vidre bufat a l’antiguitat
L’esclat de la producció local renaixentista
Càntir, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc
La industrialització vidriera: el cooperativisme i el forn del vidre de Mataró

Es completa la presentació dels objectes de la col·lecció del Museu amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2 i sala 3 amb la participació d’artesans i creadors en vidre contemporanis on mostrarem el treball de Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu, Lara Fluxà i Blanca Casas Brullet.

Aquesta mostra s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Vidre i ha comptat amb la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró i d'Esther Aliu."

Programa de mà de l'exposició


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada